Tårtor till svärfars 55-års fest
Fick äran att göra tårta till ca 30 pers till min svärfars 55-årsfest. Tårtorna är "prinsesstårtor" med ljusa bottnar, hallonsylt, hemkokt vaniljkräm och grädde. Första gången i mitt liv som jag gjorde icke mjölkfritt så det var en utmaning :P.
Den minsta tårtan gjorde vi mest på ploj då han har egen rörläggar firma, tack och lov verkade han uppskatta den. Så nervös jag har varit för dessa tårtor att något skulle gå åt helvete. Jag provade att baka en prinsesstårta (också första gången för det) dagen innan jag satte igång med de riktiga tårtorna för att jag skulle ha någorlunda koll på hur jag skulle göra. Täckte denna tårta med färdigkavlad marsipan från mataffären. Då blev jag om möjligt ännu stirrigare för marsipantäcket såg fruktansvärt ut, dessutom helt omöjligt att få tårtan snygg och utan veck. Lägger upp en bild på denna enbart för att visa vilken otrolig skillnad det blir på färdigkavlat från affär och marsipan jag kavlar själv. De riktiga tårtorna täcktes alltså med annan marsipan och var ju verkligen inget att oroa sig över. Precis lika lätt att handskas med som sugarpaste.
Tårtorna är som sagt täckta i marsipan och figurerna är gjorda i sugarpaste, rosorna i flowerpaste och därefter lite frostade längst ut på bladen:).



